A szent tánc: multidimenziós kapcsolatok a 21. században

two worlds .jpg - 42481 Bytes

Egyike azoknak a területeknek, melyekre leginkább hatással van a Kristály Energia érkezése és a multidimenziós életre váltás, a kapcsolatok területe. Sok ember tapasztal fájdalmat, és érzi úgy, hogy összetörik a szíve, ahogy felbomlanak régóta fennálló kapcsolatok. Vagy egyedül, társ nélkül találják magukat, oszinte vágyuk ellenére, hogy egy szereto kapcsolatban éljenek. Esetleg kapcsolatok sorozatába lépnek, melyek csak nem akarnak "kialakulni", és így hajlamosak arra, hogy feladják, és elveszítsék érdeklodésüket az egész folyamat iránt.

Mi történik?

Miért vannak a kapcsolatok ilyen eros nyomás alatt ebben az idoszakban?

Biztosan ez az átmeneti idoszak az az idoszak, amikor leginkább szükségünk van kapcsolatokra?

Igen, szükségünk van kapcsolatokra, és megkapjuk azt a támogatást, amire szükségünk van, még ha ez néha nem is így tunik. Ám a kapcsolatok területe egyike azoknak a kulcsfontosságú területeknek, ahol a változások hullámát a legerosebben érezzük. Talán azért van ez így, mert a vágyunk arra, hogy kapcsolódjunk vkihez, hogy szeressenek és elfogadjanak minket, olyan alapveto emberi szükséglet. És ez egy olyan terület, ahol el kell engednünk a régi energiákat, hogy új formák és struktúrák alakulhassanak ki.

Az Indigó Gyermekeknek "rendszerromboló" szerepükben jelentos szerepük volt abban, hogy elindítsák ezeket a változásokat, és a Kristály Gyermekek segíteni fognak abban, hogy a kapcsolatok új formái megerosödjenek.

Az Indigó Gyermekek érkezésével a társadalmunk, amely addig csak a házasságon belüli férfi/noi monogám kapcsolatokat tartotta elfogadhatónak, egy olyan társadalom felé mozdult, mely kész arra, hogy a kapcsolatoknak más formáit is elfogadja. A kapcsolat szüksége vált fontossá, tekintet nélkül arra, hogy a másik melyik nemhez, osztályhoz vagy fajhoz származik. Ez egy forradalom, mely újragondolásra késztet minket, hogy mit jelentenek számunkra a kapcsolatok, hogy mit kezdjünk kapcsolatainkkal.

A kapcsolódás régi formái: kapcsolatok, archetípusok, karma

A régi, harmadik dimenziós energiában a kapcsolatok gyakran a fizikai vonzódáson alapultak. A motiváló ero a "kémia szerepe", a "szerelem elso látásra", és mindenféle egyéb romantikus dolog voltak, amelyekbe vettet hitünket számtalan film és regény is táplálta. Minden arról szólt, hogy nézel ki. Egész iparág alakult ki, hogy biztosítsa, hogy fiatalos, karcsú és szexuálisan attraktív maradj, hogy biztosítva legyél abban, hogy magadhoz tudod "vonzani" a megfelelo partnert. Ez -érveltek- a természet útja, ahol a legjobban kinézo emberek vonzzák az ellenkezo nemu partnert, és így tudják reprodukálni génjeiket. Talán így volt. Ám az emberi kapcsolatok nem pusztán a szaporodásról szólnak. Többé nem kell így lennie. Elég ember van a Földön, ami megengedi, hogy átalakítsuk a kapcsolatainkat, hogy azok ne pusztán a szexrol és a szaporodásról szóljanak.

Másrészt, ha két ember belép egy hagyományos házassági kötelékbe, akkor az archetipikus energia gyakran annyira eros, hogy a feleket szinte belekényszeríti az elore meghatározott szerepekbe. Sokan, akik megfogadják, hogy ok aztán biztosan nem ismétlik meg szüleik házasságát, mégis azt teszik. Miért? Mert a jó szándék ellenére a házasság rendszerének archetipikus ösztönzése, melyet évezredek alatt alakítottunk ki, annyira eros, hogy hajlamos átvenni az irányítást és megteremteni a valóságot. A férfi és a no a "gondoskodó" illetve a "nevelo" szerepekben találják magukat, vagy hatalmi harcokba kezdenek, hogy lássák, melyikük az erosebb, és ki az, aki aláveti magát a másiknak. Vagy áldozat, kihasználó és megmento drámákba kezdenek. Ezeket a drámákat gyakran az eltanult szüloi modelljeik alapján mintázzák meg.

Ezeket a mintákat gyerekkorunkban tanuljuk, amikor a gyermek megfigyeli szüleit kapcsolatuk táncában, és a tudatalattija rögzít minden egyes részletet a jövobeli kapcsolatok vonatkozásában. A metafizikában ezt a "Benso Gyermek Drámának" nevezzük, és ez magában foglalja mindezen családi tapasztalatok megoldatlan problémáit, és valószínuleg sok múltbéli családi tapasztalás megoldatlan problémáját, ahol a lélek végigjátszotta a "család dráma" összes szerepét.

Megtanultuk, hogy a lélek szerepeknek ezen folyamatát "karmaként" magyarázzuk, és azt mondjuk, hogy ezeken a tapasztalásokon keresztül kell mennünk a tanulás érdekében. A kapcsolatban a társat megoldandó feladataink tükrének tekintjük, és szorgalmasan dolgozunk azon, hogy feldolgozzuk a "tanításokat", bármik is legyenek ezek. És valószínuleg ugyanilyen szorgalmasan reinkarnálódunk, hogy folytassuk ezt a feltételezett "tanulást".

Ám egyike azoknak a dolgoknak, amit az Indigók és a Kristályok tanítottak nekünk, hogy a "karma" idejétmúlt fogalom. MEGSZUNT A KARMA! És ez nemcsak azt jelenti, hogy most befejeztük a karmikus iskolát, hogy bölcsebb lénnyé váljunk. Ez valószínu azt jelenti, hogy soha nem is volt ilyesmi. Ez talán csak egy másik "rendszer" volt, amit az emberek találtak ki, hogy segítsen megmagyarázni, hogy az általuk kitalált többi rendszer, beleértve a "házasságnak" nevezett "rendszert" is, miért kellemetlen, és miért kell elviselni, dolgozni rajta, és kitartóan végigcsinálni.

Ahogy belépünk a Kristály állapotba, kezdjük megérteni, hogy a kapcsolatok teremto társkapcsolatról szólnak. Lelki kötelékrol, az én megtapasztalásáról, és az én, mint a másik ember megtapasztalásáról, valamint a társteremtésrol. Nem börtönök, és soha nem ez volt a céljuk. Az ÉRZELMEKrol szólnak. Hogy képesek legyünk megosztani az érzelmek teljes spektrumát egy másik emberrel, hogy képesek legyünk az érzelmek teljes spektrumával kommunikálni egy másik személlyel. És ezt megtehetjük egy szereto szüloi és családi kapcsolaton belül, ám sok más lehetoség van arra, hogy mindezt felfedezzük és élvezzük.

A multidimenziós kapcsolat

A társkapcsolat új formái nagyon különbözok. Különbözo ismérveken és szükségleteken alapulnak, és különbözo módokon játsszuk végig oket. És ahogy egyre megszokottabbá válik a Kristály állapot, egyre inkább hozzászokunk a kapcsolatoknak ezekhez az új fajtáihoz.

A Szent tánc: a Kapcsolódás Spirituális Alapelvei

dancer1.jpg Sok osi teremtési mítosz és legenda létezik, amik elmesélik, hogy az eredeti Istenero hogyan teremtett két lényt önnön lényegébol. Ez a két lény pedig elkezdte megteremteni Mindazt, Ami Van.

Tehát a teremtés mögött meghúzódó alapveto spirituális elvek az Egység (az Egysége Mindannak, Ami Van), a Dualitás (az Egy megtapasztalja önmagát az ellentétek feszültségén keresztül) és a Sokféleség (a teremtés ezen alapveto táncának a megismétlése sokszor egymás után, bonyolult és komplex formákat létrehozva.)

A kapcsolatok lehetové teszik számunkra, hogy felfedezzük a KETTO eredeti táncát, akik valójában EGYEK. A mozgás mindig a Harmónia és az Egység felé történik, majd annak felfedezése következik, hogy jelen van a diszharmónia és a dualitás is, mert a ketto most egyedülálló, egyedi létezo. A tánc kulcsa a kiegyensúlyozás, és az egységbol a dualitásba, majd újra vissza való áramlás.

Sok osi mítosz beszél az eredeti istenségek "táncáról" a mennyekben, ahogy elnyújtották a teremtést táncuk nyomában. Beugorhat Shiva és Shakti mítosza, akik egyesülése és "tánca" a Szent Férfi és Noi energiák egyesülését ábrázolja a teremtés folyamatban levo táncában.

Az új, multidimenziós energiájú kapcsolataink megértéséhez fontos, hogy megértsük Shiva és Shakti szent táncának lépéseit, ha le akarjuk ezeket másolni saját életünkbe. A táncnak három fo lépése vagy mozdulata van:

© 2004-5 Celia Fenn
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons License.